diemech walter 601 (4)x

Kun Walter tapasi Haydenin

Kyllä, se on tapahtunut. Kohtaaminen on ollut paikallaolijoiden mukaan hienotunteista, mutta selvästikin osapuolten välissä on ollut kipinää havaittavissa heti ensi hetkistä alkaen. Jäämme myös samalla innolla seuraamaan, johtaako tämä odotettu näkeminen lähiaikoina tapahtuvaan läheisempään kanssakäymiseen.

Tämä ylläkuvattu tarkoittaa siis sitä, että HA-YDN:n, eli Haydenin, huoltoprojekti on ottanut taas aimo askeleen eteenpäin ja koneen moottori (Walter) on vihdoin saapunut GE:n tehtaalta JetStreamille, jossa lentokonetta huolletaan. Tämä miellyttävä uutinen tarkoittaa siis samalla sitä, että nyt osaamme jo ennustaa sen, milloin lapa pyörähtää ensimmäistä kertaa taas pitkään aikaan. Tuo ennustettu aika on maaliskuun puolivälissä, eli viidennentoista päivän jälkeen. Tämän jälkeen ohjelmassa hieman testiajoa ja koulutuslentoja, jonka jälkeen voimme alkaa haaveilemaan koneen tuomisesta Suomeen.

 

Mikä muuten onkaan tuo kummallisen kuuluisa Walter, josta tämäkin juttu kertoo?

 

Kun SM92 pääsi unkarilaiseen uusiokäsittelyyn, sen nokalle laitettiin ensimmäistä kertaa Walter M601D-2 -potkuriturbiinimoottori ja näin syntyi SMG92-konetyyppi. Walter itsessään on  jo vuonna 1911 perustettu yhtiö, joka kantoi tuolloin nimeä Walter & Co. Ltd. ja pääasiallisena toimialana oli erilaisten kulkuvälineiden, kuten autojen, moottoripyörien ja bussien valmistus. Ajan kuluessa yhtiö keskittyi enenevissä määrin moottoreiden valmistukseen ja tähän päivään mennessä yhtiö on valmistanut yli 37 500 lentokoneen moottoria.

Ensimmäinen M601-potkuriturbiinimoottori (M601A) valmistui 1975 ja siitä otettiin irti 690 hevosvoimaa akselilta mitattuna. Moottori oli suunniteltu LET L-410 lentokoneeseen. Yksi suurimmista M601-moottorin kehitysasteista on D-mallin moottori, jonka suunnittelun lopputuloksena lähes kaikki vanhan M601-moottorin osat muunnettiin ja suunniteltiin uudestaan. Syntyi D-mallisto, jota käytetään tänä päivänäkin erittäin paljon vaativissa olosuhteissa ja lentotehtävissä.

Alkuperäinen D-2 moottori on hevosvoimiltaan 603hp kokoinen ja sitä käytettiin alkuperäisissä SMG92 Turbo Finisteissä ja Dornier Do28 G.92 -konversioissa. Uusimmat moottorihuollot ovat tuoneet päivityksiä kyseisten koneiden moottorimalleihin ja esimerkiksi Haydeniin nyt saapunut moottori on Walter M601D-1 versio, jonka tehoa on nostettu D-2 mallista yli sadalla hevosvoimalla aina 724hp saakka. Lisäksi D-1 malli tarjoaa hyppytoimintaan paremmin soveltuvan suuremman määrän ekvivalenttisyklejä eli käynnistysten lukumäärää.

 

Olemme siis erittäin innoissamme, että kohta lapa pyörii ja Hayden on vihdoin saanut tehokkaan voimanlähteen keulalleen. Seuraavaksi lentokone laitetaan vielä lentokuntoiseksi ja huoltotoimet viimeistellään. Koneella lennetään testi- ja koulutuslentoja, jonka jälkeen Hayden siirretään sopivan ajan koittaessa Suomeen hyppykansan ihmeteltäväksi!

Stay tuned for future updates!

Posted in Uutiset.