4838_banner

Heinäkuu on Boogiekuu!

Heinäkuu, eli Suomen kesä, on takana ja olihan se vain mieletön Haydeninkin osalta. Alkukuusta järjestimme pitkän viikonlopun Jämillä Tampereen laskuvarjokerhon kanssa. Tästä alkoikin sitten kolmen viikon mittainen Boogie-jakso, jonka aikana Hayden tutustui pohjois-suomalaisiin hyppääjiin Pudasjärvellä, ruotsalaisiin ja norjalaisiin hyppääjiin Sundsvallin Bänkås Family Weekissä, pohojanmaalaisiin hyppääjiin Alavudella viikonlopun ajan ja lopuksi etelä-suomalaisiin hyppääjiin Utissa järjestetyissä WAT meets FS -boogeissa. Toisin sanoen siis Hayden sai paljon uusia hyppääjäkavereita ja kuuleman mukaan myös moni hyppääjä päätti tykätä Haydenista!

Pudasjärven tapahtuma oli PSUI ry:n ensimmäinen oma tapahtuma, joka järjestettiin puhtaasti oman kerhon voimin. Pudasjärven lentopaikalla on jo useamman kesän ajan järjestetty jokin suurempi hyppytapahtuma ja tällä kertaa vastuuvuorossa oli PSUI ry. Tapahtuma oli huonoista sääolosuhteista ja hyppääjien vähyydestä huolimatta loistava suoritus kerhon ensitapahtumaksi ja hyppyjä saatiin masinoitua erittäin mukava määrä. Erityiskiitokset vielä hyppytoiminnan organisaattoreille Eijalle, Petrille ja Laurille! Tämän lisäksi suuret kiitokset nälkäisten hyppääjien puolesta keittiössä hääränneelle Raunille ja hyppytoiminnan mahdollistamisesta manifestillemme, eli Annalle!

Sundsvallin tapahtumaan saimme kutsun valtakunnan rajoja ylittävälle kerhoyhteistyölle Sundsvallin laskuvarjokerholta. Tämä pieni, mutta sisukas kerho on järjestenyt Bänkås Family Weekin jo yli 20 vuoden ajan ja tällä kertaa naapurimaamme hyppääjät saivat käyttöönsä Suomen nopeimman hyppykoneen. Vastaanotto, järjestelyt, hyppytoiminta, boogie-meininki, palju ja kuvankaunis ruohokenttä Alnön saaressa olivat sanoinkuvaamatonta. Toivottavasti ensi vuonna saamme myös suomalaisen hyppääjäjengin tähän hienoon tapahtumaan!

Alavuden toimintaviikon alkajaisiksi Hayden piipahti heittämässä 13 pokaa huonojen säiden säestämänä. Koneen nopeus ja tehokkuus kuitenkin takasivat monelle hyppääjälle hyvin alkaneen toimintaviikon ja kosketuksen hyvään vetämiseen. Kiitos Alavus tästä kutsusta ja syyskuussa nähdään uudestaan!

Boogie-jakson viimeinen pysäkki oli Utti ja WAT-boogiet. Boogeissa hypättiin parhaana päivänä yli 630 hyppyä. Tämän vuoden kesän mukaisesti myös Utin tapahtumaa huono sää häiritsi oikein urakalla. Onneksi Hayden pääsi lentämään kuitenkin kohtuullisen hyvin ja boogien aikana tuli testattua hienoja hyppypokia normaalien 4km hyppypokien lisäksi, kun lisähapen voimin hyppääjät pääsivät 5km korkeuteen (no okei, yksi poka saattoi lipsahtaa 5,2km korkeuteen). Normaalin hyppytoiminnan lisäksi boogien hienous oli puljapokilla, jolloin Hayden sai kaverikseen Skydive Finland ry:n Cessna Grand Caravanin OH-DZF ja Utin lennon Cessna Caravan OH-SIS:n. Nämä kolme konetta veivät yhteensä noin 40 hyppääjää taivaalle ja saivathan hyppääjät aikaan myös uuden Suomen ennätyksen FS-sequential sarjassa, kun 37 hyppääjää muodostivat kaksi erilaista muodostelmaa taivaalle hypyn aikana.

Mitä seuraavaksi? No ainakin koneen paperit on nyt tsekattu sekä Ruotsin että Suomen viranomaisen toimesta ja molempien mielestä homma näytti juuri sellaiselta kuin homman pitää näyttää. Kiitokset toimijoille, jotka ovat olleet yhteydessä viranomaisiin, niin yhdistyksemme sai varmuuden toimintamme oikeellisuudesta.

Arkeen on palattu, Hayden toimii normaaliin tapaan Jämillä. Hyvää hyppäämistä, hyvää vetämistä ja kauniita auringonlaskuja luvassa. Kiitokset tässä vaiheessa jo kaikille yhdistyksen jäsenille, että olette mahdollistaneet tämän kauden toiminnan ja tehdään loppukaudesta vieläkin parempi ja näytetään säänhaltijoille meidän voimamme hyppääjinä! :)

Alla vielä Sundsvallin laskuvarjokerhon tekemä video Bänkås Family Week 2015:sta ja lyhyt kooste Haydenin omaan siipikameraan tarttuneista pätkistä.


 

Posted in Uutiset.